Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube για να ενημερωθείτε για όλα τα επαγγέλματα. Ακούστε τους επαγγελματίες κάθε χώρου προκειμένου να διαμορφώσετε την προσωπική σας άποψη. Παρακολουθήστε με ιδιαίτερη προσοχή τα video στα οποία άνθρωποι της «αγοράς» μιλούν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Επίσης, βρείτε στο mixanografiko.gr όλες τις σχολές. Επιλέγοντας οποιαδήποτε από αυτές, θα βρεθείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα, απ’ όπου μπορείτε να πάρετε όλες τις σχετικές πληροφορίες.

  • Πρώτα πρέπει να αναζητήσετε το επάγγελμα που σας ταιριάζει και κατόπιν τη σχολή με την οποία θα ξεκινήσετε τις σπουδές σας. Σε πολλά επαγγέλματα φτάνει κανείς έχοντας ξεκινήσει τις σπουδές του από διαφορετικές σχολές.
  • Επιλέξτε σχολή με την προοπτική επαγγέλματος και όχι με συναισθηματικά κριτήρια. Για παράδειγμα, η αγάπη ενός παιδιού για τη Βιολογία δεν πρέπει να σημαίνει απαραίτητα την επιλογή του Βιολογικού τμήματος αν τα επαγγέλματα στα οποία οδηγεί αυτό το πτυχίο δεν είναι στις επιλογές του.

Η έρευνα αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον σας και απαιτεί πολύ χρόνο για να δώσει τα σωστά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό πρέπει να ξεκινήσετε την ενημέρωσή σας πολύ πριν έρθει η ώρα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού σας δελτίου. Ιδανικά από την Α΄ λυκείου που είναι η τελευταία γενική τάξη.